57 yağma şüphelisi cezaevinde

Diyarbakır’da incelemelerini sürdüren Bakan Bozdağ, dün Adli Tıp Kurumu Diyarbakır Grup Başkanlığı’nda son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Bozdağ, özetle şu ifadeleri kullandı:

75 AYRI OLAY: Yağma ve hırsızlık olaylarına ilişkin son günlerde artan şikâyetler ve olaylar gözaltına, göz önüne alınmak suretiyle bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde gözaltı süreleri bu suçlara ilişkin bölgedeki illerde uzatılmış ve bu suçlarla ilgili hem kolluk, hem de Cumhuriyet Başsavcılıklarımız etkin bir soruşturmayı yürütmektedirler. Şu ana kadar bu bölgelerde 75 ayrı olayda 64 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 57 şüpheli ise tutuklandı. Yedi şüpheli hakkında da adli kontrol tedbir kararına hükmedildi. Hırsızlık ve yağma suçlarından 24 saat olan gözaltı süresi 4 güne çıkarıldı.

30 GÜN YERİNE 60 GÜN: Deprem bölgesinde davaların 2 ay süreyle ertelendi… Tutukluluk gözden geçirme süresi bu bölgede 30 gün yerine bir defaya mahsus 60 gün uygulanacaktır. Karar süresi içerisinde soruşturmaların hiçbirisi durmayacaktır. Bundan soruşturmalar istisnadır. Her suçun soruşturması deprem öncesi nasıl yapılıyorsa aynı şekilde yapılacaktır.

DNA RAPORLARI EN GEÇ 3 GÜNDE: Adli Tıp Kurumu tarafından ve ilgili grup başkanlıkları ve şube müdürlüklerimiz tarafından yürütülen DNA kimliklendirme raporu verme çalışmaları cenazeden alınan örneklerin vasfına göre minimum 5 saat ile maksimum 3 gün içinde tamamlanmaktadır. Kamuoyunda sanki 1 haftada, 2 haftada bunlar yapılamıyormuş gibi değerlendirmeler gerçek dışıdır. l DİYARBAKIR İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir