Kirişci: Barajlarda herhangi bir risk yok

Kirişci, depremde Adana’da 13 binanın yıkıldığını, 34 vatandaşın enkazdan kurtarılırken 378 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Ve sağ kurtulan 34 kişinin tedavilerinin hastane sürdüğünü söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının sadece Kubilay Apartmanı’nda devam ettiğini belirten Bakan Kirişci şehirde 17 ağır, 79 orta hasarlı bina olduğunu açıkladı.

Hasarlı bina uyarısı

Açıklamasında depremin hemen ardından hasarlı binalar boşaltıldığını ve AFAD koordinasyonunda 350 personel arama-kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü anlattı. Kirişci “Hasarlı binalarda kalan 13 bin vatandaşımız kurumlarımızın misafirhaneleri başta olmak üzere konaklama merkezlerine yerleştirilmiştir. Dört bin çadırda 22 bin vatandaşımız barınmaktadır. Adana’da 35 bin vatandaşımızın güvenli olarak barınması sağlanmıştır” diye konuştu.

Kirişci, hâlâ artçı sarsıntılar devam etiğini, hasar gören binalara girilmemesi gerektiği konusunda vatandaşları uyardı.

“Göçmen mücadelesinin yanında dezenformasyonla da mücadele ediyoruz” diyen Bakan Kirişci, “Deprem bölgesi ve çevresinde 140 baraj ve göletimiz var. Bunların 110’u baraj. Hiçbir tesisimizde güvenlik açısından riskli bir durum yoktur. Özel sektör tarafından işletilen 162 tesiste de herhangi bir sorun yok. Barajlarımız DSİ ekipleri tarafından her gün kontrol edilmektedir. 132’sinde acil durumu gerektirecek bir duruma rastlanmamıştır. Sekiz barajımız da takip altındadır. Barajlarla iddialar asılsız. Atatürk Barajı’nı yerinde inceledik. Duvarlarda çatlaklar var. Her zaman olan şeyler. Bu çatlaklar barajda herhangi bir tehlike ya da risk oluşturmuyor” diye konuştu.

Kirişci, sınır dışındaki barajları da takip ettiklerini ifade ederek, “Suriye’deki barajdaki çalışmalar nedeniyle baraj kapakları açılmış; nehrin debisi saniyede 15 metreküpken, 16 metreküpe yükselmiş. DSİ ekiplerinin müdahalesiyle su seviyesi geriletilmiştir. Asi Nehri’nin debisi düşürülmüştür. Herhangi bir risk söz konusu değildir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir