Annesi enkaz altında günlerce emzirdi

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından binaların yıkıldığı 10 ilde arama- kurtarma çalışmaları sürdürülüyor. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş’ta çöken apartmanda mucize gerçekleşti. Seslerin yoğunlaştığı yere odaklanan Ankara itfaiyesinin de bulunduğu ekipler, 56’ncı saatte Masal bebeğe ulaştı. Masal, ilk müdahalenin ardından kendisini ambulansta bekleyen, enkazdan daha önce kurtarılan babasına götürüldü. Masal bebeğe sarılan baba, gözyaşlarına boğuldu. Baba, uzun süre kızına sarılarak öptü. Kısa süre sonra da Masal’ın hamile annesi, sağ çıkarıldı. Annenin, enkaz altında bebeğini emzirerek hayatta kalmasını sağladığı belirtildi. Hamine anne, baba ve Masal bebek, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

İkizler de kurtuldu

Malik Ejder Caddesi’nde yıkılan Yağlıca Apartmanı enkazında da 55 saat sonra kurtuluş sevinci geldi. Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekiplerinin ses dinleme çalışması sonuç verdi. Açılan yaşam koridorundan yıkıntıların arasında mahsur kalan anne ve 3 kızına ulaşıldı. Depremin 55’inci saatinde önce ikizler Ecrin ve Zeynep Karpuz sağ çıkarıldı. Hemen ardından anne Songül Karpuz ve küçük kızı Azra sağ olarak kurtuldu.

Şazibey Mahallesi’nde de yıkılan Güvenç Apartmanı’nın enkazı altında kalan 3.5 yaşındaki Arif Kaan, depremden 43 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Hakkari’de faaliyet gösteren Ölmez Madencilik firmasına ait arama kurtarma ekipleri ise Kahramanmaraş’ta biri bebek 9 kişiyi enkazdan sağ kurtardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir