Milletvekili Yakup Taş ve ailesi enkaz altında kaldı

 

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17’de 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çok sayıda binanın yıkıldığı binada enkaz altına kalan vatandaşların kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Bu isimlerden birisi de AKP Adıyaman Milletvekili Yakup Taş. AKP vekilin ailesi ile birlikte enkaz altında kaldığı duyuruldu. 

Taş’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Vekilimiz Yakup Taş ailesi bir çok hemşehrimiz gibi deprem nedeniyle enkaz altındadır. Dualarınıza vekilimiz ve ailesini de katar mısınız..”

AK Parti Grup Başkanvekili Yılmaz Tunç ise sosyal medya hasabı üzerinden yaptığı açkılamada “Allahım sen yardım et. Yakup Taş abimiz, ailesi ve enkaz altındaki tüm vatandaşlarımız Sağ salim kurtulsunlar inşallah” ifadelerini kullandı.

?

 

YAYMAN: İKİ ABİM, EŞLERİ, ABLAM, ENİŞTEM, ÇOCUKLARI ENKAZ ALTINDA

Öte yandan AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, yaşanılan depremde akrabalarının enkazın altında kaldığının bilgisini paylaştı. Yayman, CNN Türk’e yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

“Milletimize, ülkemize geçmiş olsun. Çok üzüldük tabi. Sadece şu kadarını söylemek isterim deprem çok büyük, gözükenden çok büyük hasarlarımız var. Valimiz, devletin kurumları görevlerinin başında.

Dua etsinler bize, Allah milletimizi devletimizi korusun. Çok büyük bir deprem yaşadık. Bizim orada en son belki 500 yıl önce yaşanan çok büyük bir deprem. 7.4 Kahramanmaraş’ta oldu ama Hatay’da da hissedildi. Vatandaşlarımız panik olmasın, yöneticilerimizden, AFAD yetkililerinden mesajları takip etsinler.

‘ÇOK FAZLA HASARLI BİNAMIZ VAR’

Devletimiz bütün kurumlarıyla görevlerinin başında. Lütfen yollara çıkmasınlar, telefonlarını gereksiz yere meşgul etmesinler, deprem burada çok büyük oldu, çok fazla hasarlı binamız var.

‘AĞABEYİM, ABLAM ENKAZIN ALTINDA’

Benim iki abim, eşleri, ablam, eniştem, çocukları enkazın altında.

BİNADA ENKAZ KALDIRMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI MI?

AFAD yetkilileri yoldalar geliyorlar, maalesef yollarda çok büyük yarılmalar oluştu öyle olunca ulaşmaya çalışıyorlar. Herkes seferberlik halinde.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir