Altılı Masa’da adaylık mesaisi tam gaz sürüyor

MEHTAP GÖKDEMİR Ankara – Altılı Masa’daki kaynaklar, “13 Şubat’ta kararın çıkması Meral Hanım’ın tavrına bağlı. Yetkili kurullarıyla tekrar görüşme ihtiyacı hissetmeyecekse biter. Yoksa süreç devam eder” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, masadaki beş lideri ziyaret ederek görüştü. Edinilen bilgiye göre Karamollaoğlu, liderler turunda kendisi bir isim götürmedi, genel başkanların kanaatlerini aldı.

Bir tur daha

Karamollaoğlu’nun 13 Şubat tarihine kadar bir tur daha yapabileceği belirtiliyor. İkinci tur görüşmelerde adayın nasıl belirleneceği konusunda seçeneklerin masaya gelebileceği ifade ediliyor. Kurmaylar, “Yöntem belirlenir. Anket mi yapalım veya hiç ankete de gerek yok, en çok oyu olan partinin başkanı olsun denilebilir” yorumunu yaptı. İkinci tur görüşmelerde seçime nasıl girileceği ve ittifak içinde ittifak formüllerinin de gündeme gelebileceği ifade ediliyor. Altılı Masa’nın 13 Şubat’taki toplantısında masaya aday isimleri gelecek. Seçime çok fazla zaman kalmadığını ifade eden kurmaylar, 13 Şubat’ta adayın belirlenmesi gerektiğine işaret ediyor.

Kurmaylar adayın masadan çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu belirterek, “Dışarıdan bir adayla çalışma şekli zor olur. Masadan olursa ilerisi için çalışma kolay olur” dedi. Adayın masadan çıkması durumunda ibrenin en fazla oy oranına sahip partinin genel başkanı olması nedeniyle Kılıçdaroğlu’nu gösterdiği ifade ediliyor.

Gözler İYİ Parti’de

Kurmaylar, ortak cumhurbaşkanı adayı düğümünü İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Kılıçdaroğlu’nun çözeceğini ifade ediyor. 13 Şubat’ta adayın belirlenip belirlenmemesi konusunun İYİ Parti’nin tavrına da bağlı olduğuna işaret eden kurmaylar şu değerlendirmeyi yaptı:

 “İYİ Parti konuyu tekrar yetkili kurullarına götürme ihtiyacı hissetmezse o gün adaylık konusu biter. Burada biraz da Meral Hanım’ın tavrı önemli. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ derse problem kalmıyor. İYİ Parti’den gelecek yanıta göre masanın adayının belirlenmesi daha kolay olacak. İYİ Parti, Kılıçdaroğlu’na ‘evet’ demezse bir öneri getirmesi lazım. Ancak büyükşehir belediye başkanlarını getirmek de bir partinin içişine karışmak olur.”

Altılı Masa’da 13 Şubat’ta adayın kim olacağının yanı sıra seçime nasıl gireceği de konuşulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir