Gözler Merkez Bankası’nda… Para Politikası Kurulu perşembe toplanıyor

Gözler faiz kararı için bir kez daha Merkez Bankası’na çevrildi. Para Politikası Kurulu perşembe günü toplanacak. Karar saat 14’te açıklanacak.

BEKLENTİLER NE?

Ekonomistlerin genel beklentisi politika faizinin değişmeyeceği ve yüzde 14 seviyesinde sabit tutacağını yönünde.

Merkez Bankası geçen ay faizi değiştirmemiş yüzde 14’te sabit bırakmıştı. Son değişiklik ise 2021 yılının Aralık ayında yapılmıştı. % 15’ten yüzde 14’e indirilmişti politika faizi. Yani geçen ay alınan kararın ardından bir süredir devam eden faiz indirimine bir ara verilmiş oldu.

Merkez Bankası faiz indirimlerine ise Eylül ayında başlamıştı. Eylül’de yüzde 19 olan politika faizi Aralık’a kadar toplamda 500 baz puanla yüzde 14’e indirilmişti.

Geçen ay yapılan toplantı sonrasında ise karar metninde, “Kurul, sürdürülebilir fiyat istikrarı ve finansal istikrarın tesisi için atılan adımlar ile birlikte, enflasyonda baz etkilerinin de ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmektedir.” denilmiş ve ”Tüm politika araçlarında Türk lirasını öncelikleyen geniş kapsamlı bir politika çerçevesi gözden geçirme süreci yürütülmektedir.” ifadeleri kullanılmıştı.

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK Şubat ayı faiz kararı tarihi 2022!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? PPK Şubat ayı faiz kararı tarihi 2022!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir