Yastıkaltı altınlar için yeni formül

Nurettin Nebati: Bu model yastık altı altınları finansal sisteme kazandıracak. Büyümenin finansmanında dış tasarrufların yerine yerli tasarrufların yerine merkeze alınmasını sağlayacak yurtiçi tasarrufların etkin ve verimli yatırımlara yönlendirilmesi gerçekleşecek ve TL cinsi tasarrufların cazibesin attırılmasını sağlayacaktır.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati merakla beklenen yeni ekonomi paketini açıkladı. Gözler yastık altı altına çevrildi.

“Vatandaşların şöyle bir kolaylığı olacak direk bankaya gitmek zorunda bankada kuyruk beklemek mesai saatine katlanmak zorunda kalmayacak kuyumcusuna ya da rafinerinin anlaşmalı olduğu kuyumcusuna gidecek hurda altınlarını verecek kuyumcuda hurda altınları vatandaşın altın hesaplarına direkt aktarabilecek.”

1 Mart’tan itibaren 81 ilde en az 1 adet olmak üzere 2022 yılında da 1500 üzerinde kuyumcuyu sisteme dahil eden çalışmalar başlıyor.

“Fiziki alım ve satım noktalarının tamamen kuyumculara emanet edilmesi piyasada hareketliliği biraz hızlandırır.”

Bakan Nebati’nin bir diğer başlığı ise (KGF) Kredi Garanti Fonu.

“60 milyar liralık kefaret hacmi oluşturuyoruz. Bunun özellikle ihracatçı yatırımcı işletme sermayesi ihtiyacı olan firmalar kullandırılacağı öğrenmiş olduk. Bunu şöyle anlıyoruz bu 60 milyar liranın tamamı tam sonuç odaklı kullandırılacak tbai bu birinci dalgadır firmalar bunu alınca istif etme durumu söz konusu değil onlarda kendi ihtiyaçları için alımlar harcamalar yapacak. Dolaysıyla bu 60 milyar piyasada birkaç tur atacak bu anlamda çok ciddi bir katkısı olacaktır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir