Deprem Türkiye’nin gerçeği. Kurumlar da depremin zararlarını önlemek açısından çalışmalar yürütüyor.
Binaları depreme karşı güçlendirmenin önemi ve bunun önündeki engeller 8 Şubat’ta düzenlenecek bir çalıştayla ele alınacak.
İdari ve hukuki engellerin kaldırılması konuşulacak
Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteğiyle gerçekleştirilecek çalıştayda, konutları güçlendirmenin önündeki idari ve hukuki engellerin kaldırılması konuşulacak.
Yerel Yönetimler ve Güçlendirme
İTÜ Süleyman Demirel Konferans Merkezi’nde düzenlenecek çalıştay, “Yerel Yönetimler ve Güçlendirme” temasıyla hayata geçirilecek.
“Depreme karşı farkındalığı artırmak için çalışıyoruz”
Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmeleri yer alan DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, topraklarının tamamına yakını deprem kuşağında bulunan Türkiye’de gereksinim duyulan her türlü tesis, bina ve yapının depreme karşı güvenli ve dayanıklı hale getirilmesinin önemine işaret ederek, “Bunun için deprem mühendisliği ve malzeme teknolojilerinin yaygınlaşmasını sağlamak ve bu konu hakkındaki farkındalığı artırmak için çalışıyoruz.” ifadesini kullandı.
“Yapısal güçlendirme önündeki engellere çözüm aranacak”
Türkiye’nin aktif bir deprem bölgesinde bulunduğunu, özellikle İstanbul ve çevresinde olası bir depremde büyük kayıpların ve hasarların gerçekleşeceğinin tahmin edildiğini kaydeden Türkkan, şu açıklamalarda bulundu:
Depreme karşı binalarımızı emniyetli hale getirmek ve olası hasarların önüne geçmek için vakit kaybetmeden ortak bir çalışmayla idari ve hukuki engeller kaldırılıp yapısal güçlendirme işlemleri hızlandırılmalıdır. Bu doğrultuda İstanbul’daki mevcut yapı stokunu göz önüne alarak belediyeler ile iş birliği yapmak ve yapısal güçlendirme önündeki engellere çözüm aramak isteğindeyiz. Çalıştayı bu amaçla düzenliyor ve tüm paydaşlarımızı harekete geçirmek istiyoruz.