Meydan okumaya hazırlanıyoruz

GÜLDEN ÇOKTAN- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefeti küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmakla suçladı. Erdoğan, Sultanbeyli’de restorasyonu tamamlanan Aydos Kalesi ile Sultan Korusu’nun açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesti. Erdoğan törende özetle şu mesajları verdi:

EN CAZİP İLÇE: Büyükşehir Belediye Başkanlığımızla başlayan Başbakanlığımız ve Cumhurbaşkanlığımız döneminde devam eden süreçte Sultanbeyli’nin sorunlarını çözdük. Elbette hala düzeltilmesi gereken görüntülere rastlıyoruz. Buna rağmen artık Sultanbeyli 350 bini aşan nüfusuyla İstanbul’un en cazip ilçelerinden biri olarak öne çıkıyor.

CHP ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR: Hangi işin, hangi kurumun sorumluluğunda olduğuna bakmadan İstanbul’un her meselesinin çözümüne dört elle sarıldık. Şayet kendi halinde devam etse ulaşımıyla, suyuyla, çöpüyle, kanalizasyonuyla, elektriğiyle, doğalgazıyla, velhasıl tüm altyapısıyla çöküp kalkacak ayakta duracak mecali olmazdı. Ama İstanbul’u biz yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı İstanbul’da? Çöp, çukur, çamur. CHP bu demek. 14 Mayıs’ta dersi vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına dersi vermeye hazır mısınız?

EYVALLAH EDERLER: Marmaray ve Avrasya Tüneli’yle tarih yazdık. Bay Bay Kemal, var mı böyle bir eseriniz? Yanındakiler, var mı böyle bir eseriniz? Büyük şehirler var elinizde. Bu büyükşehirlerde ne yaptınız ya. Söyleyin… Kendi köhne düzenlerini sürdürmek için vesayetten darbeye, terör örgütlerinden emperyalistlere kadar herkese göz kırpanlar, hep olduğu gibi yine karşımızda kol kola girdiler. Ne diyor? Batı ne diyecekmiş. Vay, vay. Yazıklar olsun. Avrupa’nın aferin demesine bunlar muhtaç. Biz ise işte karşımdaki milletimin aferin demesine ihtiyacımız var. Bunlar herkese eyvallah ederler.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ: Esasen bizim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan başlayarak milletimizle birlikte bunlara karşı girdiğimiz her seçim, kazandığımız her başarı yeni bir meydan okumaydı. Ülkemizin 14 Mayıs’ta gideceği seçimlerde küresel güçleri arkasına alarak yeniden tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. Hazır mıyız? Önümüzdeki seçimlerde ‘Yeter; söz de karar da gelecek de milletindir’ diyerek huzurunuza geliyoruz.

SANDIĞA GÖMECEĞİZ: Sizlerden güya bize karşı aday çıkarmak için kurdukları masanın altından birbirlerini tekmelemekten başka bir şey yapmaya fırsat bulamayanlara eser ve hizmet siyaseti tercihinizi bir kez daha sandıkta göstermenizi istiyorum. CHP’nin başındaki zatın büyük bir hevesle sarıldığı biliyorsunuz Bay Kemal sıfatını terfi ettirdik. Şimdi 14 Mayıs’ta artık adı ne oldu? Bay bay Kemal’e çevireceğinizden şüphe duymuyorum. 14 Mayıs’ta sadece CHP’nin başındaki zata, bay bay demekle kalmayacak aynı zamanda tek parti zihniyetinin bu son çırpınışlarını da beraberce sandığa gömeceğiz… Bu zafer aynı zamanda son 3,5 yıldır adeta kaderine terk edilen, unutulan kaynakları sömürülürken eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul’un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır.

Türkiye Yüzyılı’nı gençlerimizle inşa edeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Gençlik ve Spor Bakanlığı Tematik Kış Kampları Kapanış Programı’na video mesaj gönderdi.

Erdoğan gençlere şöyle seslendi:

“Sizleri Batıdan devşirdikleri tanımlara ve harflere hapsetmeye çalışanlara inat, TEKNOFEST gençliğinin nasıl olması gerektiğini gösterdiniz. Her birinizin bu kamp dönemini yeni dostluklar kurmak, yeni beceriler kazanmak suretiyle verimli bir şekilde değerlendirdiğinize inanıyorum. Tematik kamp ve faaliyet çalışmalarının önümüzdeki dönemde de devam edeceğinin müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. Son 20 yılda gençlerimizle omuz omuza vererek nasıl ülkemizi tarihinin en büyük başarısıyla tanıştırmışsak, inşallah ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonumuzu da yine siz gençlerimizle birlikte inşa edeceğiz. Bu süreçte sizlerden tek beklentimiz devletinize güvenmeniz, kendinize inanmanız, büyük bir milletin evladı olduğunuzu asla unutmamanızdır.”

‘Kosova ile hedef 1 milyon avro’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Kosova Başbakanı Albin Kurti ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından Vahdettin Köşkü’nde düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Türkiye olarak her zaman Kosovalı kardeşlerimizin yanında olduk. Görüşmelerimizde siyasi ilişkilerin yanı sıra ekonomi enerji ve terörle mücadele alanlarında neler yapabileceğimizi istişare ettik.  Geçen sene 610 milyon avro olan aramızdaki dış ticaret hacmini, inşallah çok farklı seviyeye yükseltmek ve Kosova’ya en çok ihracat yapan ülke konumundayız, bunu 1 milyar avroya ulaştırmamız gerekiyor. Kosova’nın tüm komşuları ile barış ve huzur içerisinde ilişkiler geliştirmesine büyük önem atfediyoruz. Kosova ile Sırbistan arasındaki diyaloğu destekliyor, tarafların barışçıl ve yapıcı yaklaşımlar sergilemesini bekliyoruz. Türkiye bölgede barış ve istikrar için gerekli her desteği sunmaya arzu edildiği takdirde hazırdır” dedi. Kurti ise “NATO’nun Kosova’ya müdahalesinde Türkiye’nin oynadığı rol için her zaman müteşekkir olacağız. Türkiye hep bizi destekledi. Daha fazla işbirliği için çalışmalıyız” ifadelerini kullandı. -İHA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir