İstanbul ve İzmir’e 7 yeni proje yolda

DUYGU ERDOĞAN – Yeni yıla ilişkin yatırım hedeflerini duyuran Ege Yapı, İstanbul ve İzmir’de 7 yeni projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni projelerini basın toplantısında duyurdu. İnanç Kabadayı, halen devam eden ModernYaka, Cer Loft, Kekliktepe projelerine ilave olarak 7 yeni proje için çalışmalara başladıklarını dile getirdi. Kabadayı; İstanbul’da Çekmeköy, Hasköy, Şile ve Bahçeşehir, İzmir’de ise Alsancak, Dikili ve Urla projeleri için yatırıma başlayacaklarını açıkladı.

Cumhuriyetimizin 100. yılına en iyi şekilde hazırlanmak istediklerini söyleyen İnanç Kabadayı, “Ege Yapı olarak 2023 yılında da yüksek moral ve motivasyonla büyüme yatırımlarımıza devam ediyoruz. Dünyada ve bölgemizde yaşanan değişimleri rasyonel biçimde analiz ediyoruz. Güçlü finansal altyapımız ve son teknolojik gelişmelerle uyumlu olan mühendislik çözümlerimiz sayesinde sektördeki faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Gelecek iki yıl içinde toplam 7 yeni proje ile 7 milyar lira değerinde yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.

Paylaşım ekonomisi 

Paylaşım ekonomisinin, neredeyse her sektörün gündemi haline gelmeye başladığını ifade eden İnanç Kabadayı, paylaşım ekonomisini destekleyen gayrimenkul projelerinin sektörde daha fazla öne çıkacağını belirtti. İnanç Kabadayı, bu açıdan kendi projelerini de örnek göstererek, “Hem yatırım amaçlı kullanılabilecek hem de uzun dönemli konaklama imkanı sunan markamız The Superior Living, bu motivasyonla ortaya çıktı. 2022 yılında BatıŞehir’de 171 ünite ile hizmet vermeye başladık. Bu yıl içinde de Kağıthane’de iki lokasyonda daha The Superior Living markası ile hizmet vereceğiz” diye konuştu.

Yeni finansmana büyük ilgi gösteriliyor

Orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için hayata geçirilen Yeni Evim finansman modeline de değinen İnanç Kabadayı, hareketliliğin başladığını belirtti. Kabadayı, ““ModernYaka projemizdeki 160 konutu projeye dahil ettik. Yoğun ilgi var. Tüketicinin uzun vadeli ve uygun taksitli konut kredisine ulaşabilmesi, sektörde satışlara ivme kazandıracaktır. Geçen yıl itibariyle, ipotekli konut satışı ve birinci el konut satışlarının toplam satış içerisindeki payı giderek azalmıştı. Bu ivmenin gerçekleşmesi ile ipotekli satışların yüzde 35-40 seviyelerine gelmesi mümkün olacaktır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir