Nureddin Nebati, İzmir’den ‘yarınlar için çalışmaya devam’ mesajı verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün “İş Dünyası ile Buluşma Programı”na katılmak üzere bulunduğu İzmir’de Valilik’e giderek Vali Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti.

Nebati ayrıca esnaf ve vatandaşla da bir araya geldiği İzmir’de bir de 1. İzmir İktisat Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihi binadaki çalışmaları yerinde inceledi.

“Her türlü çalışmayı kararlılıkla yürütmeye devam”

İzmir temaslarını Twitter hesabından aktaran Bakan Nebati, milletin yarınları için, vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda gereken her türlü çalışmayı kararlılıkla yürütmeye devam edileceğinin mesajını verdi.

Bakan Nebati, İzmir’de esnafı ziyaret ettiğini, İzmirlilerle bir araya gelerek hasbihal ettiklerini de aktardı.

“Bir gelecek vizyonu ve iradesi ortaya konacak”

Bakan Nebati, İzmir ziyareti kapsamında yapılanları şöyle aktardı:

1. İzmir İktisat Kongresi’nden tam 100 sene sonra, yine İzmir’de ve aynı yerinde gerçekleştireceğimiz geniş katılımlı İktisat Kongresi kapsamında değerli basın mensuplarına bilgilendirmeler yaptık.

17-19 Şubat 2023 tarihlerinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın
himayeleri ve teşrifleriyle gerçekleştireceğimiz İzmir İktisat Kongresi, Küresel Ekonomik Güç Olma Yolunda Türkiye Ekonomisi ana temasıyla toplanacaktır.

Bakanlığımızın koordinasyonuyla düzenlenen kongrede,
Cumhuriyetimizin ilk yüzyılının iktisadi bakımdan değerlendirmesi yapılacak; Türkiye Yüzyılı’nda, dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme hedefimiz
doğrultusunda, bir gelecek vizyonu ve iradesi ortaya konacaktır.

“1. İzmir İktisat Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihi bina yeniden milletimize kazandırılıyor”

Nureddin Nebati, bundan tam 100 sene önce, iktisat tarihimize yön vermiş olan 1. İzmir İktisat Kongresi’nin gerçekleştirildiği tarihi binanın aynı yerinde ve aslına tamamen uygun şekilde yeniden millete kazandırılması için tüm çalışmaların büyük bir hızla devam ettiğini belirterek şunları vurguladı:

Bu tarihi binanın yeniden ayağa kaldırılarak tam 100 sene sonra, Kongre’nin yine aynı yerinde düzenlenmesi konusundaki hassasiyetimiz; esasen tarihimize, Cumhuriyet dönemindeki kazanımlarımıza ve milletimizin iradesine verdiğimiz önemin de açık bir ifadesidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir