‘Merkez Bankası’nın kur politikası yok’

EKONOMİ SERVİSİ – Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe ve sektörel ihracatçı birliklerinin başkanlarıyla iki buçuk saat süren bir toplantı yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, toplantı sonrası gazetecilerin, ihracatçıların daha rekabetçi bir kur seviyesi talepleri olup olmadığı yönündeki sorulara şu yanıtı verdi:

“Döviz kuru istikrarlı bir şekilde piyasa şartları içinde devam ediyor. Türkiye ekonomi modeli içerisinde aldığımız kararlar piyasaları olumlu etkiliyor. Üretim arttıkça döviz girdisi ve rezervler artacak. Merkez Bankası’nın herhangi bir kur politikası yok.”

Dünyanın 2023’e resesyon beklentileri içinde girdiğini ifade eden Kavcıoğlu, sonrasında ise büyüme beklentilerinin yukarı revize edildiğini belirterek, “Şu anda büyük bir kaygı yaşamıyoruz” dedi. İhracatçıların yeni pazarlara açıldığını kaydeden Kavcıoğlu, “Savaş nedeniyle tüketim tarafında cari açık olumsuz etkileniyor ama üretim tarafından umutluyuz” diyerek 2023 için belirlenen 300 milyar dolarlık ihracat hedefine ilişkin olumlu öngörülerini dile getirdi.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe de istişare toplantısı yaptıklarını belirterek, “Sorunlarla ilgili yapılacakları başkandan dinledik. Herkes aydınlandı” diye konuştu. Gültepe, istikrarlı kurdan yana olduklarını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir