Lodos çatıları kopardı

Saat 02.00 sıralarında lodosun etkisiyle merkez Yıldırım ilçesi Hacıvat Mahallesinde bulunan üç katlı bir binanın çatısı uçarak, metro hattı ile Ankara karayolu üzerine düştü. Karayolu üzerinde araç bulunmaması ve metro hattının da 24.00 ile 06.00 saatlerinde çalışmaması nedeniyle olayda yaralanan olmadı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye polis, itfaiye ve belediye ekipleri sevk edildi.Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, Bursa-Ankara yolunda trafik alternatif güzergahtan sağlandı. Metro hattı üzerinde yapılan incelemede ise çatıdan kopan parçaların raylara zarar verdiği belirlendi. Karayolu üzerine dağılan parçalar ise temizlendikten sonra karayolu tekrar ulaşıma açıldı. Metro hattı üzerindeki hasarın giderilmesi için çalışma başlatıldı.

Tekirdağ’da iki gündür devam eden lodos fırtınasında denize açılan bir teknenin dalgalarla mücadelesi kameralara yansıdı. Bir süre ilerlemeye çalışan tekne, başarılı olamayınca limana geri döndü.

Çanakkale’nin Kuzey Ege Denizi’ndeki Bozcaada ve Gökçeada ilçelerine yapılması planlanan tarifeli feribot seferleri lodos fırtınası nedeniyle iptal edildi.

‘Sarı kodlu uyarı’

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bursa için “sarı kodlu” uyarıda bulunurken, Aydın ve İzmir için de fırtına uyarısında bulundu. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmeleri ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir