CHP ‘sandık’ karnesini çıkartıyor

Mehtap Gökdemir Ankara – Sandık hazırlıklarını kontrol edecek olan milletvekilleri ve PM üyeleri, 973 ilçenin tamamında görevlendirildi. Kılıçdaroğlu başkanlığında hafta başında toplanan MYK’ya seçim güvenliğine ilişkin sunum yapıldı. CHP Parti Okulu tarafından sandık görevlisi havuzunda bulunanların tek tek arandığı, yapılan aramalarda numarası değişen, görevi kabul etmeyen kişilerin tespitinin yapıldığı ancak Genel Merkez’in de topyekün sandık güvenliği için devreye girmesinin motivasyonu artıracağı belirtildi. Bu çerçevede Parti Okulu tarafından şu ana kadar yapılan denetimlerin üçüncü turunun milletvekilleriyle beraber yapılması kararlaştırıldı. Milletvekilleri ve PM üyelerine 973 ilçede sandık görevlendirmeleri verildi. Yapılan görevlendirmeyle sandık görevlilerinin asıl ve yedek, gözlemci, okul sorumlusu, hukukçu ve bilişim sorumlularının tamam olup olmadığına bakılacak ve kontroller yapılacak.

30 Ocak’a kadar

Milletvekilleri sorumlu oldukları ilçelerde 30 Ocak’a kadar çalışacak. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla vekiller çalışmalarına ilişkin rapor hazırlayacak, raporla eksiklikler tespit edilecek. 31 Ocak’ta alınacak veriler ile örgütlerin karnesi çıkarılacak ve ona göre yol haritası belirlenecek. Yurt dışında da sandık görevlileri tek tek aranacak, bu konuda görevlendirmeler yapılacak.

Kılıçdaroğlu, 81 ilin seçim hazırlıklarına ilişkin de rapor hazırlanmasını istedi. Böylece CHP lideri, örgütünün seçim hazırlıklarını yakından izleyecek. İl başkanlarının çalışmaları, örgütün seçim hazırlıklarının yer alacağı raporlarla CHP her ilin seçim öncesi fotoğrafını çekmiş olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir