PFDK’dan İrfan Can Kahveci’ye Galatasaray maçı sonrası men cezası!

Süper Lig’in 18’inci haftasında Kadıköy’de Galatasaray’a 3-0 yenilen Fenerbahçe zirve yarışında büyük bir yara aldı. Sarı-lacivertlilerde oyuna sonradan dahil olan İrfan Can Kahveci kırmızı kart gördü. PFDK’dan İrfan Can kararı geldi.

Müsabakanın ilk yarısı oldukça gergin geçti. Fenerbahçe’de Gustavo Henrique’nin sarı kart gördüğü pozisyonda, sarı-kırmızılılar kırmızı kart bekledi. Halil Umut Meler tepkilere rağmen kararını değiştirmedi. Galatasaray’da Sergio Oliveira, Sacha Boey, Victor Nelsson ve Dries Mertens ilk yarıda sarı kart gördü.

İRFAN CAN OYUNA GİRDİ, ATILDI
Mücadelenin 69’uncu dakikasında Fenerbahçe’de Diego Rossi’nin yerine İrfan Can Kahveci maça dahil oldu. Fenerbahçe’de İrfan Can Kahveci çok kısa süre sahada kalabildi.

Galatasaray’da Leo Dubois, İrfan Can Kahveci’nin faulü sonrasında yerde kaldı. Sağlık ekipleri Fransız oyuncunun tedavisi için sahaya girdi. Bu sırada VAR’dan Halil Umut Meler’e bir uyarı geldi. Halil Umut Meler pozisyonu izlemek için kenara geldi.

Halil Umut Meler pozisyonu izlemesinin ardından İrfan Can Kahveci’ye doğrudan kırmızı kart gösterdi. İrfan Can Kahveci gördüğü kırmızı kart sonrası koşarak soyunma odasına gitti.

JESUS OYUNCULARINI ALKIŞLADI, MOTİVE ETTİ
Yenilginin ardından düşünceli olduğu gözlenen Jorge Jesus’tan flaş hamle geldi. Portekizli teknik adam, 90 dakika sonrası saha ortasında Fenerbahçeli futbolcular ile kısa bir toplantı yaptı. Mert Hakan Yandaş’ın liderliğinde toplanan oyuncular, birbirlerini teselli etmeye çalıştı. Mert Hakan ve Portekizli teknik adam kimsenin içeri girmesini istemedi. Hemen ardından saha ortasında kenetlenen sarı-lacivertlilerde deneyimli teknik adam, futbolcularını motive etti, kalan haftalardan bahsederek alkışladı.

TEDBİRLİ OLARAK SEVK EDİLMİŞTİ
Galatasaray derbisinde kırmızı kart gören İrfan Can Kahveci kural dışı hareketten tedbirli olarak PFDK’ya sevk edilmişti

İRFAN CAN’A 2 MAÇ CEZA
PFDK, Fenerbahçeli İrfan Can Kahveci’ye 2 maç ceza verdi. Buna göre; İrfan Can Fenerbahçe’nin Gaziantep FK ve HangiKredi Ümraniyespor mücadelelerinde forma giyemeyecek.

GALATASARAY’A PARA CEZASI
PFDK, Fenerbahçe maçında takım halinde sportmenliğe aykırı hareket gerekçesiyle Galatasaray’a 21 bin TL para cezası verdi. Öte yandan Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak’a da 75 gün hak mahrumiyeti ve 70 bin TL para cezası verildi

YEDEK KULÜBESİNDE 3’ÜNCÜ SARI KART
Trabzonspor maçının 62. dakikasında ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Dinamo Kiev grup müsabakasının 73. dakikasında sarı kartla cezalandırılan Mert Hakan bu sezon yedek kulübesinde 3. sarı kartını gördü. 28 yaşındaki futbolcu, Kadıköy’de 4-0 kazanılan Hatayspor karşılaşmasında bu sezon saha içinde tek kartını aldı.

DERBİ SONUNDA ICARDI-MERT HAKAN GERGİNLİĞİ
Galatasaray’da 1 gol, 1 asistlik performansıyla yıldızlaşan Mauro Icardi, derbinin ardından da skor tabelasının önünde 3 işaretiyle poz verdi ve takımla uzun süre sevindi. Sarı-kırmızılı oyuncuların bu sevincine ise Mert Hakan Yandaş tepki gösterdi. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk iki tarafı da sakinleştirmeye çalıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir