Samet Akaydın’dan Jesus ve transfer itirafı! ‘Avrupa’dan teklifler vardı’

Fenerbahçe’nin yeni transferi Samet Akyadın, Samandıra’daki idman sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

FENERBAHÇE’DEN AÇIKLAMA
Sarı-lacivertliler transferle ilgili olarak; “Kulübümüz, Adana Demirspor forması giyen savunma oyuncusu Samet Akaydın’ın transferi için kulübü ve oyuncu ile anlaşma sağlamıştır. 3.5+1 yıllığına renklerimize bağlanan Samet Akaydın’a kulübümüze hoş geldin diyor; hedeflerimiz yolunda çubuklu formamızla nice başarılar diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imzada hazır bulunan Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, Samet Akaydın transferi için “Teknik Direktörümüz Jorge Jesus’un Türkiye Ligi’nden en çok istediği transferdi. Samet’i isteyen başka takımlar da vardı. Kendisi de Fenerbahçe’ye gelmek istediğini bize iletti. Nasıl bir karakter transfer ettiğimizi herkes görecek.” ifadelerini kullandı.

3.7 MİLYON EURO BONSERVİS
Adana Demirspor’a 3.7 milyon Euro bonservis ödenecek.

SAMET AKAYDIN’IN PERFORMANSI
Kariyerinde Arsinspor, Sancaktepe, Şanlıurfaspor, Ankara Keçiörengücü ve Adana Demirspor takımları bulunan Samet Akaydın; Mavi Şimşekler’de 58 maçta forma giydi ve 5 kez rakip fileleri havalandırdı.

SAMET: HER FUTBOLCUNUN HAYALİDİR
“Fenerbahçe gibi büyük bir camiada olduğum için mutluyum, heyecanlıyım. Her futbolcunun hayalidir Fenerbahçe’de oynamak. Ne kadar zor ve büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım. İnşallah her iki taraf için de hayırlı olur. İnatçıyımdır. Pes etmeyi sevmem. Türk gencinin isteyip de yapamayacağı bir şey yok. Ben asla pes etmedim. Savaşmaktan vazgeçmeyen, formanın hakkını veren bir yapım var. Fenerbahçe’de başarılı olacağıma inanıyorum. Kötü oynayabilirim ama kötü mücadele etmeyeceğim.”

“TEKLİFLER VARDI AMA…”
“Bana yurtdışından da teklifler geldi. Çok teklif vardı. Kulübümüzle görüşüyordum, başkanımızla. ‘Nereye gitmek istersin?’ dediler. Ben ‘Fenerbahçe’ye gitmek istiyorum’ dedim. Laf olsun diye demiyorum. Hislerimle hareket eden bir insanım. O an hislerimle hareket ettim. Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna çok inandım. Bu sezon şampiyon olacağız. Hiç tereddütsiz Fenerbahçe’yi tercih ettim.”

“HOCAYLA GÖRÜŞMEDİM”
“Jorge Hocanın beni çok istediğini biliyordum. Oynadığım kulüplerde buna dikkat ediyorum. Hocanın beni istemesi transferde çok önemlidir. Fenerbahçe’ye gelmemde bunun etkisi oldu ama Jorge Hocayla transfer sürecinde görüşmedim.”

“JESUS İLE İDMAN ÖNESİ TOPLANTI YAPTIK”
“Jesus Hocamızla, antrenman önce de bir toplantı yaptık. Hocamız, 3’lü sisteme uyabileceğim için beni istedi. Benim sisteme katkım olacaktır. Ben daha çok topla çıkan, oyunu kuran bir yapım var. Hocam da bu özelliklerimi biliyor, bana söyledi.”

“ÇOK KALİTELİ OYUNCULAR VAR”
“İlk formam 3 numaraydı. Fenerbahçe’de de 3 numarayı istedim. Kırmadılar, verdiler. 3 numara Fenerbahçe’de çok özel. Kim Min-Jae’yi aratmamaya çalışacağım. Fenerbahçe’deki stoperler çok kaliteli. Ben de kendime güveniyorum. Güzel bir rekabet. Çalışıp kendimi göstereceğim. Rekabetten hiç kaçmadım. Burada da kaçmayacağım. İnşallah kendimi gösteririm ve oynarım.”

“ARDA, iRFAN, İSMAİL VE ALTAY İLE MİLLİ TAKIMDAN TANIŞIYORUZ’
“Daha önce tanıştığım isimler var; İsmail Yüksek, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Altay Bayındır. Milli takımdan tanışıyoruz. Müthiş bir aile ortamı var. Hiç yabancılık çekmedim. İyi ağırladılar. Güzel, çok hoşuma gitti ortam. Milli takımdan arkadaşlarım, Fenerbahçe’nin nasıl büyük bir camia olduğunu anlatıyordu. Ben de soruyordum hatta. O zamanlarda da bu transfer konuşuluyordu, görüşmeler vardı. Fenerbahçe’ye transfer olmayı çok istiyordum.”

“Sahaya çıktığım zaman, hep savaşan, mücadele eden, formanın hakkını veren bir Samet izleyecekler. Ben kimsenin güvenini boşa çıkarmadım. Çıkarmayacağım inşallah. Sabırsızlıkla taraftarın önüne çıkmak istiyorum.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir