Jose Mourinho iddiası! Ronaldo ile yeniden buluşuyorlar

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 Dünya Kupası’nda büyük bir hayal kırıklığı yaratan Portekiz Milli Takımı’nda Fernando Santos’un görevine son verildi. Portekiz Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada 68 yaşındaki teknik direktörle yolların ayrıldığı belirtildi.

HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

2014’ten bu yana Portekiz Milli Takımı’nın başında yer alan, 2016’da Avrupa Şampiyonası’nı kazanan Fernando Santos takımının 2022 Dünya Kupası’ndaki performansı sonrasında eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Çeyrek final etabında turnuvanın favori takımlarından Fas’a 1-0 kaybederek Katar’a veda eden Portekiz’de Santos, takımın süperstarı Cristiano Ronaldo’yu yedek oturtması ve onunla yaşadığı problem nedeniyle hedef tahtasına oturtulmuştu. Portekiz Futbol Federasyonu resmi açıklamayı yaptı, Santos’la yollar ayrıldı.

MİLLİ TAKIMIN BAŞINA

Jose Mourinho’nun ismi Portekiz Milli Takımı’yla geçmeye başladı. Santos’tan boşalan teknik direktörlük koltuğuna şu anda Roma’yı çalıştıran Mourinho’nun oturabileceği iddia edildi. Portekizli futbolseverlerin alınabilecek olası bu kararı özellikle sosyal medyada desteklediği görüldü.

YANIT VERMEDİ

İtalyan basınında yer alan habere göre yerel gazeteciler Mourinho’ya Faro Havalimanı’nda iddiaları sordu. Ancak tecrübeli çalıştırıcı sorulara yanıt vermedi. Eğer iddialar gerçekleştirse Mourinho, Real Madrid’de beraber çalıştığı Cristiano Ronaldo ile yeniden buluşabilir.

KONFERANS LİGİ’NDE ZAFERE ULAŞTI

Nisan 2021’de Tottenham’dan ayrılan deneyimli çalıştırıcı, Temmuz’da bu kez İtalya’ya döndü. Inter’le daha önce 5 kupa kazanan Mourinho bu kez Roma’yı eski günlerine döndürmek adına Sarı-Kırmızılılar’a imza attı. Tecrübeli hoca, Roma’daki ilk sezonunda zirvenin 23 puan gerisinde kalsa da Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nin ardından gelen uluslarası üçüncü kupa olan UEFA Konferans Ligi’nin ilk şampiyonu olmayı başardı. Böylece Mourinho hem Şampiyonlar Ligi, hem Avrupa Ligi hem de Konferans Ligi’ni kazanan ilk teknik direktör unvanını elde etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir