Çiğdem Yılmaz -?Kocaeli Üniversitesi Hemşirelik Bölümü’nü ikincilikle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi Fakültesi’nde ikinci üniversitesini okuyan Turan, “Başarmak için istemek gerek. Ben eğitim hayatıma devam ederken, spor yapmaya da devam ettim. Eğitim ile sporun aynı anda yapılmayacağını söyleyen aileler var. Ancak bu doğru değil, en büyük örneği de benim. Okulumu 2’incilikle bitirdim ve bu sürede spor yapmaya da devam ettim. Şu an da da hem hemşirelik yapıyorum de kick boks. Stresli ve zor olsa da ikisini de keyifle yapıyorum” dedi.
8 şampiyonluk
Şimdiye kadar 3 kez dünya şampiyonu, 5 kez de Avrupa şampiyonu olan ve 9 yıldır katıldığı hiçbir maçta yenilgi almaya Turan, “5 kez Avrupa şampiyonu olup altın madalya kazandığım maçta aynı zamanda da Avrupa’nın en iyi kadın dövüşçüsü seçildim ve Best Fighter ödülü aldım. Bu şampiyonluğum antrenörüm ve aynı zamanda kardeşim de olan Uğurcan Turan’a hediye ediyorum. Hedefim kariyerime yenilgisiz devam etmek. Sporumuz Olimpiyat Komitesi tarafından tanındı, artık yarı olimpik branş olduk. King boks olimpik olursa, hedefim olimpiyat şampiyonluğu” dedi.
‘Kadınlar da bu sporu yapıyor mu?’
Aldığı şampiyonluk sonrası sık sık ‘Kadınlar da bu sporu yapıyor mu?’, ‘Kadınlar da dövüşüyor mu?’ gibi söylemlerle karşılaştığını söyleyen Turan, “Toplumda ne yazık ki şöyle bir algı var, ‘Bu spor erkek sporu ve kadınlar yapmaz.’ Bu sadece spor için değil birçok alanda sanki bazı şeyler sadece erkeklere özgüymüş algısı ne yazık ki var. Oysa biz kadınlar her yerdeyiz, varız ve var olmaya da devam edeceğiz. Bu sporda da biz kadınlar erkeklere göre daha fazla başarı sağladık ve daha fazla madalya ülkemize kazandırdık. En büyük destekçim ailem diyebilirim. Akrabalarımız annemi arayıp ‘O kıza yazık değil mi? Erkeklerle beraber milli takıma yolluyorsunuz. Oralarda ne olduğu bilinmiyor’ gibi saçma sapan şeyler söylüyor. Ancak bu söylenenleri ne ailem ne de ben ciddiye alıyoruz” diye konuştu.