İnsanlığın karşı karşıya olduğu sorunların bazıları gerçekten utanç verici sorunlar, mesela çocuk işçiliği, mesela gıda sorunu ve evet maalesef kadına ve çocuğa yönelik şiddet.
Utanç duyulması gereken bu gibi sorunlara dair verileri birbirimizle daha sık paylaşmalıyız. Daha sık gündeme getirelim ki farkında olmayanlar da duysunlar ve çareyi daha çabuk bulabilelim.
Ipsos olarak, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenmekte olan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü ile 10 Aralık İnsan Hakları Günü arasında gerçekleşecek 16 günlük kampanya destek veriyoruz. https://www.linkedin.com/posts/ipsos_orangetheworld-16days-webelieveyou-activity-7001922585898713089-ZRo5?utm_source=share&utm_medium=member_ios Kadına yönelik şiddet ülkeler üstü bir sorun olarak karşımızda.
Avrupa Birliği üyesi 27 ülkede kadınlar ile görüşülerek gerçekleştirilen araştırmada yaklaşık her on kadından üçü cinsel taciz, cinsel şiddet ve aile içi şiddetin kadınların en büyük sorunları içinde olduğunu belirtti. Ülkemizde her on kişiden dokuzu kadına yönelik şiddetin çok önemli toplumsal bir sorun olduğunu düşünüyor. %80’in üzerinde bir kesim kadına yönelik şiddette maalesef bir artış olduğu kanısında. Kadınların yarıya yakını ne gündüz ne de gece sokakta yalnız veya başka kadınlar ile birlikteyken kendisini güvende hissetmiyor. Avrupa Birliği’nde yapılan araştırma gösterdi ki Kovid-19 salgını sürecinde evde daha fazla kalmak kadına yönelik fiziksel ve duygusal şiddeti artırdı. Ülkeler üstü utanç verici bu sorunu çözmek için her bireyin farkındalığına ihtiyacımız var. Ülkemizdeki araştırmamıza göre her dört kişiden biri kadına yönelik şiddetin haklı sebepleri olabilir düşüncesindeler. İşte o kişileri de kapsayacak, doğruyu anlatacak bir söz ve eylem birliği gerekiyor. Bu 16 gün sadece bir sembol, çabamızı her güne, saate yaymalıyız.
2 kişiden biri kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olmadığı görüşünde.
Geceleri güvende hissettiğini söyleyen kadın oranı %9
%77 Kovid’in kadına şiddette artışa yol açtığını düşünüyor