İstanbul’da operasyon! Ev arkadaşı için site kurup böyle dolandırdılar

İstanbul Emniyeti önemli bir operasyona imza attı. Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri, sanal ortamda 300’ün üzerinde kişiyi dolandırarak 2 milyon liralık vurgun yapan 24 zanlıyı kıskıvrak yakaladı.

İstanbul Güven Timleri Şube Müdürlüğü ekipleri yaptığı 20 ayrı çalışmada, sanal 24 dolandırıcıyı kıskıvrak yakaladı. Zanlıların 318 kişiden 2 milyon 148 bin liralık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Peki nasıl oluyor bu sanal dolandırıcılık? Dolandırıcılar hangi yöntemleri kullanıyor?

CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ayrıntıları aktardı.

Uludağ’ın açıklamaları şöyle:

Kartal’da 2 kişi sosyal medya üzerinden sahte elektrikli araç ilanı verip kandırdıkları kişilerden kaparo alıyorlar.

Pendik’te gözaltına alınan 1 kişi, sosyal medya üzerinden “Gümrük Market” isimli sayfa açıyor. Uçaklarda unutulan eşyaları sattığını ve cihazların güvenli ve kayıtlı cihazlar olduğunu söylüyor.

İnternet sitelerine Tuzla’da uygun fiyata satılık arsa ilanı veriyorlar, ‘Çok talep var’ deyip. Vatandaştan kaparo alıp dolandırıyorlar. 1 kişi gözaltına alındı.

Pendik’te kiralıkarac.com isimli bir site açıyorlar. Google’da reklam verip sitelerinin ilk çıkan site olmasını sağlıyorlar. Müşterileri kandırıyorlar. Parasını yatıran vatandaş konum atıyor, vale aracı getirecek sanıp saatlerce sokakta kalıyor.

İCRA TAKİBİ YALANI

Tuzla’da “mesaj yoluyla, icra takibi ile alakalı dosya masrafı talebi” içerikli dolandırıcılık yapıyorlar.

UCUZ ARABA İLANI

Kendini belediye başkanı olarak tanıtıp yardıma muhtaç kişiler için para topladığını söyleyip dolandırıcılık yapıyorlar. İnternette ucuz araba ilanı verip kaparo istiyorlar.

EV ARKADAŞI İLE DOLANDIRICILIK

Ayrıca internet üzerinden laptop satan şahısların ürününün alınması ancak ödemenin yapılmaması içerikli nitelikli dolandırıcılık, Facebook isimli sosyal medya hesabında cinsel içerikli ilan görüp para yatırma içerikli dolandırıcılık, evarkadasi.com isimli site üzerinden ev arkadaşı bulmak için 2750 TL para gönderdiği içerikli dolandırıcılık, BDDK’dan aranarak hesabının kopyalandığını hesabını kurtarmak için başka banka hesabına parasını aktarmasını gerektiğini kandırılarak 90.000 TL para gönderdiği ve dolandırıldığını anladığını ayrıca başka bir uygulamadan 8500 TL para gönderip telefonu alamaması içerikli dolandırıcılık, GSM hattı borcu nedeni ile icra takibi ile alakalı dosya masrafı talebi içerikli dolandırıcılık şüphelileri de ekiplerce kıskıvrak yakalandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir