CHP lideri: Sandığa giderken iyi düşünün, bu kadar yalanın da ardından gitmeyin

Mehtap Gökdemir – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir iktidarın karabasan gibi çöktüğünü, vatandaşın büyük ölçüde bunaldığını biliyorum. Biz bunları aşacağız. Altı lider de iş birliği yaparak Türkiye’yi bu karabasandan çıkaracağız. Türkiye’nin yönetimine talibiz” dedi.

Partisinin Sivas’ta düzenlenen Belediye Başkanları Çalıştayı’nın açılışında konuşan Kılıçdaroğlu özetle şunları söyledi:

SANDIĞA GİDERKEN DÜŞÜNÜN: Sivas’ta oyumuzun düşük olduğunu, bir milletvekili çıkardığımızı biliyorum. Sivaslı kardeşlerimin düşünmesini isterim. Bugün içinde bulunduğunuz olumsuz koşullar sizin kaderiniz mi acaba? Her Sivaslı kardeşimin ‘Ey iktidar sana oy, çok sayıda milletvekili verdik. Ya bu Sivaslı neden Sivas’ta kalmak istemiyor. Neden büyük kentlerin varoşlarına gidip tutunmaya çalışıyor’ diye düşünmesi lazım. En çok köye sahip il Sivas. Ama bir türlü büyükşehir olamıyor. Çünkü nüfusunu tutamıyor. Sevgili Sivaslılar oy verdiniz, eyvallah başımın üstüne. Niye oy verdiniz diye eleştirmiyorum ama sandığa giderken düşünün. Büyük kentlerin varoşlarına kent sizi itiyorsa bir sorun var demektir. Sandığa giderken evlatlarınızı, çocuklarınızı, Türkiye’yi düşünün.

ÇANTADA KEKLİK GÖRÜYORLAR: Eğer bir siyasetçi söz veriyorsa, yerine getirmesi lazım. İşin kuralı budur. Karadeniz’i Sivas üzerinden Anadolu’ya bağlayacak iki tünel. Söz verdiler, yıllar geçti, hâlâ niye açılmadı? Bunların Sivas’ı sevdiği yok. Sivas’ı çantada keklik görüyorlar. ‘Hiç hizmet götürmesek de nasıl olsa Sivaslı bize oy verecek’ diyorlar. Adım gibi eminim, Sivaslı çantada keklik değildir. ‘Madem hizmet vermiyorsun kardeşim kusura bakmayın’ demesini de bilir. Bunu bekliyorum.

YETER BE KARDEŞİM: Hızlı tren sözü verdiler. Nerede? Bunlar sizden oy almak için yalan söylüyorlar. Yeter be kardeşim. Bu kadar yalanın da arkasından gitmeyin.

O FABRİKAYI KAMUYA ALACAĞIZ: (Sivas Demir Çelik Fabrikası’nın durumu) Tam bir yılan hikayesine döndü. Buradan binlerce insan geçinirdi. Hâlâ ölü gibi yatıyor orada, çalışmıyor. Sivaslı kardeşlerime söz veriyorum; Allah kısmet ederse Millet İttifakı olarak iktidar olacağız, o fabrikayı kamuya alacağız. Orada Sivaslılar çalışacak, orada yaratılan katma değer Sivas’ın olacak.

FAİZCİLERE ÇALIŞIYORLAR: Bakmayın öyle ‘faize karşıyız’ dediklerine, bunlar faizcilerin ağababası, faizcilere çalışıyorlar. Türkiye’yi bu batağa kim soktu? Utanmasalar ‘Bay Kemal yaptı’ diyecekler. İftira atacaklar. Kur Korumalı Mevduat getirdiler,
Mart ayından Eylül ayına kadar
85 milyar lira faiz ödediler bir avuç insana.

İKTİDAR TEŞEKKÜR ETMELİ: Halka hizmet konusunda olağanüstü çaba harcayan belediye başkanlarımız Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yerel yönetimlerde tarih yazıyorlar. Aslında iktidarın CHP’li belediyelere teşekkür etmesi lazım. ‘Sizin sayenizde bu ülkede derin yoksulluk çok fazla hissedilmiyor’ demesi lazım. .

ALTI LİDER BİR ARADAYIZ: Çok sorunlarımız var. Bütün bunlara rağmen asla umutsuzluğa kapılmayacağız. Bir iktidarın karabasan gibi çöktüğünü, vatandaşın büyük ölçüde bunaldığını biliyorum. Ama biz bunları aşacağız. Millet İttifakı olarak bir aradayız. Altı lider olarak bir aradayız. Türkiye’yi bu karabasandan çıkaracağız. Türkiye’nin yönetimine talibiz.

‘Gençlere mektup yollayacağız’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas’ta gerçekleştirilen CHP Belediye Başkanları Çalıştayı’nda belediye başkanlarını dinledikten sonra değerlendirmelerde bulundu.

Kılıçdaroğlu, partisinin belediye başkanlarına, “İmam hatip okulları ile diğer okullar arasında kıyas yapmayın. O da bizim okulumuz o da bizim okulumuz. Bizim çocuklarımızın okulu. Bunlar imam hatip okullarına karşı diye bir algı oluşturmayın” dedi. Seçim güvenliği ve sandık güvenliğine değinen Kılıçdaroğlu’nun, “Daha önce kimlerin nerede oy kullandığına ilişkin veriler var. Yeni seçmen verileri var. Yurt dışında oy kullanacaklar, Türkiye’de oy kullanacakların verileri var. Biz bütün verilerimizi elimizde tutuyoruz. Hatta buna veri madenciliği diyoruz. İlk kez oy kullanacak gençlere mektup yollayacağız. Altı ay önce il ve ilçelerden sandık görevlisi istedik. Tek tek kontrol ediyoruz listeleri. Tek tek isimleri arıyoruz. Bazılarının haberi yok. Daha önce böyle durumda olan 10 bin kişinin partiyle ilişiğini kestik. Altılı masada da ben bunu dillendirdim. Meral Hanım ‘biz de yapalım’ dedi, diğer genel başkanlar da dedi” ifadelerinde bulunduğu öğrenildi.

‘Bay Kemal bunları yemez’

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu,  Kanal58’de Gündem Özel programına  konuk oldu. Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum önerisine ilişkin, “Bu yasa çıkmasın diye çamura yatıyor. ‘Efendim anayasa da yapalım, aileyi de koruyalım, şunu da yapalım’, zaten aile korunuyor. Aile bu toplumun temel taşıdır. Anayasada açıkça yazıyor ‘Türk toplumunun temeli ailedir’ diyor. Daha sen ne yapacaksın burada? Bay Kemal bunları yemez” dedi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir