Bir ilde daha sağanak yağış sele neden oldu! Belediye Başkanı…

Paylaş

Batı Karadeniz’in ardından uyarı yapılan Doğu Karadeniz’de şiddetli yağış etkili olmaya başladı.

Paylaş

Ordu’nun Fatsa ilçesinde başlayan ve giderek etkisini artıran sağanak nedeniyle yollarda su birikintileri oluştu, bazı iş yerlerini su bastı.

Paylaş

İlçede akşam saatlerinde şiddetli sağanak, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü, bazı ev ve iş yerlerinin zemin ve bodrum katlarını su bastı. İlçe merkezinde bazı yollar suyla dolarken, sürücü ve yayalar zor anlar yaşadı. Yağışın sürdüğü bölgede su baskını nedeniyle bazı iş yerlerinde hasar oluştu. Belediye ekipleri de su baskınlarına müdahale etmeye çalıştı.

GEREKLİ OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Paylaş

GEREKLİ OLMADIKÇA DIŞARIYA ÇIKMAYIN

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yağışın ilçe genelinde etkisini sürdürdüğünü söyledi. Başkan Kibar, AA muhabirine, sağanağın ilçede su baskınlarına bağlı olarak çeşitli hasarlara yol açtığını belirtti.

Paylaş

Yağışın etkisini sürdürdüğüne işaret eden Kibar, “Yağış yarın akşama kadar devam edecek, vatandaşlarımız gerekli olmadıkça dışarıya çıkmasınlar.” dedi. 

Paylaş

Kibar, sağanak dolayısıyla maddi hasar oluştuğunu, can kaybı olmadığını vurgulayarak bir çalışmalar sırasında iş makinesinin çarpması sonucu yaralanan belediye işçisinin sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

Paylaş

Başkan Kibar, can ve mal güvenliğini dikkate alarak hareket edilmesi çağrısını yineledi. Belediye ekipleri ise üzerindeki köprünün altının ağaç ve diğer malzemelerle kapanıp Elekçi Deresi’nin taşmaması için çalışma yürütüyor.

Paylaş

Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki bazı köprü ve kavşaklardaki trafik, ihtiyaç durumunda belli aralıklarla kesiliyor. Yolun Trabzon yönünde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanıyor.

Paylaş

Binaların alt katlarında bulunan iş yerlerini ve evlerini su basan vatandaşlar ise yağmurun şiddetini azalmasının ardından biriken suyu tahliye etme başladı. İlçe sakinleri, belediye hoparlöründen ve araçlardan yapılan anonslarla dere yataklarından uzak durmaları, dikkatli ve tedbirli olmaları noktasında uyarılıyor.

BAŞKAN GÜLER’DEN YAĞIŞ SÜRECEK UYARISI

Paylaş

BAŞKAN GÜLER’DEN YAĞIŞ SÜRECEK UYARISI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, kentte etkili olan sağanağın ardından incelemelerde bulundu. Sağanağın etkilediği Fatsa ilçesine gelen Başkan Güler, su taşkınlarının yaşandığı bölgeler hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Paylaş

İncelemelerinin ardından açıklamalarda bulunan Güler, yağışın etkili olduğu yerlerde 310 iş makinesi, 470 personelle çalışmaların sürdüğünü söyledi. Meteorolojiden gelen haberlere göre yağışın biraz daha devam edeceği bilgisini aktaran Güler, süreci hep birlikte sıkı bir şekilde takip ettiklerinin ifade etti.

Paylaş

Güler, “Aslında burada biraz daha kontrollü. Dere yataklarına çok şükür daha disiplinli şekilde bakıyoruz. Ama yağmur miktarı bu sene hep bütün rakamların üzerinde. Onun için bunun mühim olan yönetilmesi. Kontrol altında tutulması.

Paylaş

Bunu da çok şükür şimdiye kadar sağladık” diye konuştu. Yağışın etkili olduğu yerlerde parça parça heyelanların olduğu bilgisini de veren Güler, ekiplerin buralara da müdahale ettiğini kaydetti. Güler, Karadeniz Sahil Yolu’nda da su birikintisi nedeniyle trafiğin bir süre durduğunu ve ekiplerin çalışması sonucu yolun yeniden trafiğe açıldığını ifade etti.

sağanak yağış sel

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir