‘Cumhuriyet tarihinin en önemli kadın hareketi’

Vestel Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Ergün Güler, özellikle kadın sporcuların ve kadın sporlarının desteklenmesini önceliklendirdiklerini belirterek, şunları söyledi: “Kurum olarak hayatın her alanında kadın-erkek eşitliği anlayışını benimsiyor ve bu doğrultuda, kadının toplumda, iş hayatında ve ekonomik hayatta güçlendirilmesi konusundaki tüm çalışmaları destekliyoruz. Kadınların kurumsal hayatta aktif şekilde yer almaları, şirketlerin üretkenliği ve finansal performansı üzerinde pozitif etkilere sahip. Vestel olarak iş ortamında fırsat eşitliğini destekliyor, 2030 yılına kadar kadın çalışan oranımızı yüzde 40’a çıkarmayı hedefliyoruz. Spor, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak adına çok önemli bir araç. Bizler de sporun birleştirici ve geliştirici gücünün farkındalığıyla kadın sporcularımızı desteklemeyi sürdürüyoruz. Sultanlar uzun yıllardır dünyanın farklı ülkeleri ve prestijli organizasyonlarında büyük başarılar elde ediyor ve bizleri gururlandırıyor. Spordaki başarılarının yanında Türkiye’deki kadın imajını da çok başarılı bir şekilde dünyaya tanıtıyorlar.”

“Biz voleybol ülkesiyiz”

Vestel Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Duygu Badem Uylukçuoğlu sporun toplumun gelişimi açısından kritik önem taşıdığına inandıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Özellikle kadın sporcuları desteklemek bizim için ayrı bir önem taşıyor. Genç kızlara örnek olan, onları cesaretlendiren kadınların gelişimi için her türlü desteği veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. Geçen yıl hayata geçirdiğimiz ‘Biz voleybol ülkesiyiz’ kampanyamız ile Tokyo Olimpiyatları kapsamında madalya mücadelesi veren Filenin Sultanları’na desteğimizi hissettirdik. Türkiye’nin dört bir yanına bu söylemi ulaştırırken, üç reklam filmimizle halkta farkındalık yarattık. Filenin Sultanları’nın elde ettiği başarılar neticesinde voleybol ülkesi olduğumuzu tüm dünyaya kanıtladık. Ülkemizin bu başarılarla, teknolojiyle, sanatla, sporla, kadınların başarılarıyla anılmasını istiyoruz. Bu uğurda Vestel olarak yenilikçi projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz.”

Kadın kooperatifleri İstanbul’da bir araya geldi

Türkiye’nin yedi bölgesinden yaklaşık 30 kadın kooperatifi, İstanbul’da düzenlenen çalıştayla bir araya geldi. Altınbaş Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Fonu tarafından desteklenen, Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ve Tarım Rotary partnerliği ile düzenlenen “Kadın Kooperatifleri Birlikte Güçlenmek İçin İstanbul’da Buluşuyor” adlı çalıştaya Türkiye’nin tüm bölgelerinden 30’a yakın kadın kooperatifi katıldı. İki gün süren çalıştayın amacı; kadın kooperatiflerinin ihtiyaçlarının tespit edilmesi, kadınların bir dayanışma ağı kurmalarının ve alandaki paydaşlarla buluşmalarının sağlanması olarak sıralandı. Kadın Kooperatifleri Bilimsel Araştırma projesinin ilk ayağı olarak düzenlenen çalıştayda kooperatifler ile odak grup görüşmesi yöntemi ile görüşmeler yürütülerek, kadın kooperatiflerinin temel işletmecilik alanındaki ihtiyaçlarının belirlenmesi ve kapasitelerinin geliştirilmesi için yapılması gerekenlerin tespit edilmesi hedefleniyor.

Üç aşamalı proje

Projenin akademik kısmını yürüten Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeynep Özsoy, çalışmaya katılan akademisyenlerin toplanan verileri farklı akademik çalışmalarda kullanacağını belirterek, “Üç aşamalı bir proje. Bir ayağında kadınlar bir araya gelerek, dört grupta toplanarak odak grup görüşmesi yapıyoruz.Kooperatifleri yerinde ziyaret ediyoruz ve derinlemesine mülakatlar, gözlem ve tespitler yapıyoruz. Bir de anket çalışmamız olacak. Anketimizi çalıştay sonrası kooperatiflerimize göndereceğiz” dedi.

FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Ayşegül Selışık da, kadın liderliğinde kooperatif programlarını desteklediklerini belirterek, “Tarım gözardı edilen bir sektörken, pandemiyle birlikte daha önemli hale geldi. Özellikle küçük aile çiftçiliği yapan kırsaldaki kadınlar tarım alanında kendi güçlerinin de farkına vardılar. Emeklerini, ürettikleri ürünleri bir araya gelerek pazarlama yoluna gittiler. Kooperatifçilik o anlamda iyice önemli olmaya başladı. Çünkü aynı zamanda bir dayanışma ortamı, sosyal ortam        oluşturuyor” dedi.

HAZIRLAYAN: PINAR AKTAŞ [email protected]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir