‘İdealimiz milli teknoloji hamlesi’

EKONOMİ SERVİSİ – Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi’nde konuşan Varank, milli teknoloji hamlesine vurgu yaparak şunları söyledi:

“Teknolojinin ruhu olan yazılım konusunda insan kaynağı kapasitemizi geliştirmek üzere yeni nesil yazılımcı okullarımızı açıyoruz. Kendi kendine öğrenme metoduyla çalışan dünyanın gözde yazılım okullarından olan 42 okulu bu dönemde ülkemize kazandırdık. Bugüne kadar bine yakın gencimiz bu okullarda eğitim almaya başladı. Bu gençler iyi bir yazılımcı olarak profesyonel hayata atılacaktır. Bizim önem verdiğimiz alanların başında da girişimcilik geliyor. Milli teknoloji hamlesi vizyonu ile hazırladığımız sanayi ve teknoloji stratejimizde girişimci için ayrı bir başlık oluşturduk. Girişimciliğin dinamizmiyle kaldıran Türkiye’yi inşa edecek kapsamlı politikalarımızı bu strateji çerçevesinde uyguluyoruz.”

Varank, otomotiv endüstrisinin, gençlerin en fazla ilgisini çeken alanlardan bir tanesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘Hepimizin gururu’

“Zaman zaman kıskanıyorum. Geçen gün Ankara’da evden sipariş verdiler. Pastaneye gittim. Üzerimde de TOGG’un montu vardı. Siparişimizi alacağımı söyledim. Parayı öderken kasadaki arkadaşımız dedi ki, ‘Bu bildiğimiz TOGG mu?’ dedim ki,  ‘Evet bildiğimiz TOGG Türkiye’nin otomobili.’ Ne zaman piyasaya çıkacağını sordu. ‘Ne kadar gurur verici böyle bir projede çalışabiliyorsunuz’ dedi. Yani vatandaşımız TOGG’u biliyor ama Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı bilmiyor. Böyle heyecan verici işlere Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde imza atmak da bizim açımızdan gurur verici bir durum. İnşallah Türkiye’nin otomobil projesi piyasaya çıktığında hepimizin gururu olacak.”

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir