Artık köpek gibi yaşayacak! Çocukluk hayaliydi: Pati veriyor, yerde uyuyor

Betül Yasemin Keskin / Milliyet.com.tr – Bu zamana kadar en sevdikleri ünlüye ya da Barbie bebeğe benzemek için büyük bir servet harcayan insanların haberleri sık sık gündem oldu. Ancak Japonya’da kendini Toco olarak tanıtan bir adam daha önce eşi benzeri görülmemiş bir şey yaptı. Onun dönüşmek istediği şeyi görenler ‘Böyle bir şey nasıl mümkün olabilir?’ sorusunu sormadan edemiyor. İşte Japon Toco’nun akıllara durgunluk verecek değişim hikayesi…

Kendini sosyal medya hesaplarında Toco ismiyle tanıtan adam, ‘border collie’ ırkı köpekleri çok seviyordu. Zamanla bu sevgisi öyle bir hal aldı ki sonunda oldukça ilginç bir karar verdi. Yaşamı boyunca bir köpek gibi yaşamanın nasıl olduğunu düşünen Toco oldukça yetenekli bir kostüm şirketine giderek hayalindeki şeyi anlattı. 

MİLYONLAR HARCAMA YAPTI

Hayali içinde kendini her anlamda bir köpek gibi hissedebileceği bir kostümün olmasıydı. Köpek gibi yaşamak, köpek gibi koşmak ve köpek gibi yuvarlanmak istiyordu. Kostüm şirketi Zeppet bu teklifi kabul etti ve kostümün yapımı tam 40 gün sürdü. Neredeyse gerçeğe çok yakın olan bu kostüm tamamen Toco’nun fiziksel özelliklerine göre tasarlandı. Toco’nun bu kostümü satın almak için harcadığı para 2 milyon yen yani yaklaşık 255 bin 158 lira. Toco’nun hikâyesini duyanlar ise onunla iletişime geçmek ve gerçekten neler hissettiğini öğrenmek istedi. Japon haber kaynağı Mynavi’ne röportaj veren Toco’ya hislerini şöyle anlattı:

“Hayvanları çok severim, özellikle sevimli olanları. Çocukluğumdan beri hayatım boyunca hayvan olmanın nasıl olduğunu düşündüm ve kendime uygun bir tür buldum. Sonunda bunu başardım.”

GERÇEK BİR KÖPEK OLMAK İSTİYOR

En sevdiği köpeğe benzemek ve onun gibi yaşamak için her fırsatı değerlendiren Toco yalnızca kostümü giymekle kalmıyor, gerçek bir köpek gibi görünmek için de çok fazla çaba harcıyor. Özellikle yuvarlanmak ve oturmak gibi temel hareketlere ayak uyduruyor ve pençelerini iyi derecede kullanabilmek için çalışmalar yapıyor.

Toco’nun köpek olma ve köpek gibi davranma gayretini görenler kostümün içindeyken kol ve bacaklarını serbestçe hareket ettirip ettiremeyeceği sorduğunda kostümün içinde yavaş hareket ettiğini, zaten çok hızlı hareket ederse gerçekçi görünmeyeceğini  söylüyor.

‘Hayvan olmak istiyorum (I want to be an animal)’ adlı bir YouTube kanalına sahip olan Toco, border collie kostümünün içindeki deneyimlerini ve bir köpek gibi yaşamanın inceliklerini takipçileriyle de paylaşıyor. Kostümünün içinde evdeyken, yürürken, yuvarlanırken, oyuncaklarla oynarken videolar paylaşan Toco’nun ilk bakışta gerçek bir köpekten hiçbir farkı yokmuş gibi görünüyor.

‘TEDAVİ EDİLMESİ GEREKİYOR’

Toco’nun sevdiği bir hayvana, köpeğe dönüşme hikâyesi akıllara bu kadar uç olmasa da günümüzde de bazı kişilerin rol model aldıkları isimlere benzemek için yaptıklarını getirdi. Peki kendini adeta köpeğe dönüştüren Toco bunu neden yapıyor? Psikiyatrist Uzm.Dr. Şahut Duran bu durumu şu şekilde özetledi:

“İnsanın gelişimi süresi içinde rol modeller oluyor. Kişilik gelişimi içinde sapmalar meydana geldiğinde beden imajıyla ilgili sorunlar yaşanabiliyor. Özellikle ergenlik döneminde hızlı gelişen bireyin beden algısı üzerinde sıkıntılar olabiliyor ancak bu normal. Ancak bazı durumlarda beden imajı üzerindeki düşünceler büyük değişimler geçirme talebini ortaya çıkarıyor, bu durum biraz sıkıntılı olabiliyor. Özellikle son dönemlerde plastik cerrahinin gelişimi ve başarısı, sağlığı tekrar kazandırma amaçlı olan bir dalın farklı boyutlara gelmesiyle birlikte bu tür talepler karşılanmaya başlandı.”

Plastik cerrahinin bedenle ilgili değişiklikleri yapabilmesi için çoğunlukla psikiyatriden görüş alması gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Şahut Duran, “Böylece kişinin talebi psikiyatrik bir durumdan kaynaklanıyorsa uzmanlar bu durumu düzelterek kalıcı değişimlerin önüne geçebilir” açıklamasında bulundu. Toco’nun küçük yaşlardan gelen bir hayvana benzeme isteğinin de beden algısının oluşması esnasında ortaya çıkan sapmalardan kaynaklandığını vurgulayan Duran, “Bu durumun psikiyatrik açıdan değerlendirilmesi, tedavi olması gerekir” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir