Galatasaray, Nelsson’la nikah tazeledi! Tehlike ortadan kalktı

Galatasaray yönetimi, savunmasının temel direği Victor Nelsson ile sözleşme yeniledi ve maaşına zam yaptı.

SAVUNMANIN BEL KEMİĞİ 

Ağustos 2021’de Danimarka’nın Kopenhag takımından 7 milyon euro karşılığında transfer edilen başarılı savunma oyuncusu takıma çabuk uyum sağlayarak takımın vazgeçilmezlerinden biri oldu. Fatih Terim ve Domenec Torrent dönemlerinde direkt ilk 11’de yer bulan Nelsson, teknik direktör Okan Buruk’un da savunmada en güvendiği isim oldu. Bu sezon sekiz Süper Lig maçının tamamında görev yapan Nelsson, geçen sezon da tüm kulvarlarda 49 maçta görev yapmıştı.

SEVILLA TEHLİKESİ ORTADAN KALKTI

Sezon başında İspanya’nın Sevilla takımına gitmesi gündemde bulunan Danimarkalı oyuncu, geçen yıl sarı-kırmızılı takıma katılmış, Kopenhag’dan 7 milyon euro bonservis bedeliyle satın alınmıştı. Galatasaray’ın, bu bedeli 5 yıl taksitle ödeyeceği açıklanmıştı. Nelsson için eski sözleşmesindeki en önemli madde de, oyuncunun 25 milyon euroluk serbest kalma maddesiydi. Sevilla, sezon başında bu bedeli ödese, Galatasaray’ın söz hakkı kalmayacak, en önemli savunma oyuncusunu göndermek zorunda kalacaktı.

MAAŞINDA İYİLEŞTİRMEYE GİDİLDİ

Danimarkalı oyuncunun menajeriyle masaya oturan sarı-kırmızılılar, futbolcunun maaşında da iyileştirmeye gitti. Takım içerisinde yüksek performans gösteren isimlerle sözleşme yenileyip, gönül almak isteyen Galatasaray yönetimi, bu doğrultuda Nelsson ile anlaşma sağladı. Buna göre, yıllık 900 bin euro garanti parası bulunan oyuncu, 1.2 milyon euroya anlaşma sağladı.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir