6’lı masada kriz büyüyor! İhalenin belgeleri ortaya çıktı

Gazeteci Barış Yarkadaş İYİ Parti yöneticilerin ihale aldıkları iddiasında bulunmuş, İYİ Parti de bu açıklama üzerine iftira suçundan soruşturma açılması istemiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Yarkadaş, katıldığı bir programda İYİ Parti milletvekilinin sahibi olduğu firmanın aldığı ihaleyi açıkladı.

CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleriyle ilgili tartışmalar sürüyor. İYİ Parti’den gelen tepkiler sonrası eski CHP Milletvekili Gazeteci Barış Yarkadaş, “HDP’nin verdiği oyla kazanılan belediyelerden İYİ Partililer ihaleler aldılar” demişti.

İYİ Parti, Yarkadaş’ı iftira atmakla suçladı, konu yargıya taşındı. Yarkadaş ise ihalenin belgelerini paylaştı.

BARIŞ YARKADAŞ BELGEYİ PAYLAŞTI

TV 100’de yayınlanan Sağlı Sollu programına katılan Gazeteci Barış Yarkadaş, İYİ Parti milletvekilinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı ihalenin belgesini paylaştı.

Yarkadaş, “İYİ Partide Koray Aydın ve Yavuz Ağıralioğlu’na yakınlığıyla bilinen Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sahibi olduğu Oğuzata Mimarlık Mühendislik firması aracılığıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden 107 milyon 29 bin tl’lik ihale almış. 2021 yılının mart ayında. Bu da belgesi. Şimdi burada iftira atan kim? İYİ Parti’nin Samsun Milletvekili Bedri Yaşar bu ihaleyi alıyor ve Bedri Bey aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu’nda üye olarak çalışıyor. Yani belediyelerin kamu kurumlarının, kamu iktisadi teşekküllerinin ihalelerini, harcamalarını, yatırımlarını denetleyen bir makamda” dedi.

Yarkadaş, İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın ihale alan firmada 2020 yılına kadar yönetim kurulu üyesi olduğunu, çocuklarının da halen şirketin ortağı olduğunu iddia etti. “2021 yılının Mart ayında ve Sayın Yaşar firmada 29 Mayıs 2020’ye kadar yönetim kurulu üyesi. Çocukları da bu şirketin ortağı ve şu belgede gördüğünüz üzere sayın yaşarın şirketi 107 milyonluk ihale alıyor” diye konuştu.

BİR ÇIKIŞ DA İYİ PARTİ’Lİ POYRAZ’DAN

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz da katıldığı bir televizyon programında çarpıcı değerlendirmeler bulundu. ‘Seçime giderken CHP ile ittifak kurmadığınızı mı söylüyorsunuz?’ sorusuna yanıt veren Poyraz, “Evet. Defalarca ifade ettiğimiz çok net bir şey var. Seçim kararı alındıktan sonra altılı masadaki altı parti seçimden sonra birlikte altı parti ittifak olabilir. İçlerinden bir kaç tanesi ittifak olabilir ya da ittifak olmayabilir.” açıklamasını yaptı.

GÜRSEL TEKİN TEPKİLERE YANIT VERMİŞTİ

CHP’li Gürsel Tekin de tepki çeken o sözler sonrası açıklama yapmıştı. Tekin, TV100 ekranlarında sorulara yanıt vermişti. “Burada 6’lı masaya ya da herhangi bir siyasi partiyi rahatsız edebilecek tek bir cümlem yok” demişti.

Tekin’in sözleri şöyleydi; İYİ Partili arkadaşlarımızın tepkisini anlamakta zorluk çektim. Birincisi ben bakanlık dağıtan makam, mevki değilim. İki, Cumhurbaşkanı adayı değilim. 6’lı masanın sözcüsü değilim. Tıpkı 600 küsür milletvekili gibi bende bir milletvekiliyim. Burada 6’lı masa ya da her hangi bir siyasi partiyi rahatsız edecek bir tek cümlem yok. Siyasi partiler niçin var? Yönetmek için var. Spor yapmak için olmaz. Seçilen insanlar hukuken anayasada bir engel yoksa tıpki 2015 yılında sayın Erdoğan’ın bakan yaptığı bir çok siyasi partiden insanlar bakan olabilir. Bunun Millet İttifakı’yla 6’lı masayla ilgisi, alakası nerededir ben bunu çok merak ediyorum. Ben bir başka partinin insanlarının bana had bildirmesini şiddetle reddediyorum. Sayın Genel Başkanıma, sayın Akşener’e olan saygımdan dolayı sesimi çıkarmıyorum. Ne demektir bana had bildirmek? Kim bana had bildirecek? Bana had bildirecek tek insan var; Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurumsal genel başkanıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir