90+3 Ege’de Futbol | ‘Süper’ bir lig olsun

Bülent Buda: Yaşam kısa, günler akıp gidiyor ve de tükeniyor. Bizim oyunumuz futbol başlıyor. Daha coşkulu, sevinçli bir yarışma mevsimi. Süper Lig’deyiz yeniden. Yeşil çimler futbolcularımızı, tribünler coşkulu taraftarlarımızı özledi. Ligin başlangıcı sahadaki koşuşturmaları izlemeden yorumlamayı beceremem. Transferde trafik yoğundu bence. Gidenler ve gelenler…

Takım alana çıksın, kramponlar çimleri adımlamaya girişsin yarışma başlasın. Kalanlar ve gelenlerle yeni bir karışım. Göztepe dış sahada kendini yalnız hissetmez. Taraftar, takım sayısal olarak geride olmasına karşın oyun alanını etkileme gücüne sahip. Mevsim yaz. Antalya sıcaklıkta İzmir’e bile fark atar.

Meşin yuvarlağın devinimine sarı kırmızılı kramponlarda eşlik edecektir kuşkusuz. ”Başarı içindeki potansiyeli performansa dönüştürmektir.” Güzel sözcüklere eklemlenen nitelikli futbol oyunu yaşamı güzelleştirir. Taraftarlar tribünlerden coşkuyla, tutkuyla onlara katılmanın keyfini düşlüyor. Elbette TV karşısında yerlerini ayırtanlarda büyük çoğunlukta. Biz özlü sözümüzü bir daha anımsayalım; ”Zayıf olana herkes acır, kıskanılmaksa çabayla kazanılır” Haydi Göztepem kıskanılan bir takım ol…

Fatih Tanfer: – Göztepe cefakar taraftarını mutlu ederek Süper Lig’e tekrardan adım attı.

– Süper Lig’e Antalyaspor deplasmanıyla yeni sezona merhaba diyorlar. Takımını çok seven ve Türkiye’ye örnek olan taraftarının elbette hedefleri büyük. Bir amaç doğrultusunda çalışmak olumlu duyguları devreye sokar. Göztepe taraftarı yeni sezon için hedefini belirlemiş. Takımlarını Avrupa’da görmek istiyor. Bütün kalbimle onlara katılıyorum. Güzel bir söz vardır; ‘‘Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgâr yardım edemez.’’ Yönetim, teknik birim, futbolcular ve taraftar bu amaç doğrultusunda yola çıkıyor.

– Elbette her sorunun çözümü vardır. Yeter ki sorunları doğru tespit ederek çözüme odaklanmak şartıyla. Göztepe bu konuda avantajlı. Ülkemizde en doğru yönetilen kulüplerden bir tanesi. Taraftar daha çok transferin yapılmasını istiyor. Yönetim geçen sezon olduğu gibi doğru zamanda doğru müdahaleleriyle takımı istenilen noktaya taşımak için gerekenleri yapıyor. Örnek mi? Geçen sezon teknik direktör Stoilov’un göreve getirilmesi gibi. Bence inanç ve güven Göztepe adına çok önemli cümleler.

– Sezon öncesi Kayserispor’la yaptıkları hazırlık maçı sonrası Antalyaspor karşısına çıkacaklar. Kişisel görüşüm Stoilov’un oyun anlamında yaptığı katkı büyük. Yine ön alan baskısı devam edecek. Bu sezonda Göztepe’nin Stoilov yine büyük güvencesi. Yaptıkları yapacaklarının teminatı olduğuna inanıyorum.

– Umarım ki bu sezonda disiplinli oyun anlayışı, çok koşan, saldırgan ve kısacası rakibi rahatsız eden ve en önemlisi kazanma arzusu üst düzeydeki Göztepe’yi yeniden izlettirecek bizlere.

– Yeni transferler umarım takıma katkı sağlayacaktır. Hiç umutsuzluğa kapılmayın. Gerektiğinde yönetimin futbol aklı ve doğru planlama dahilinde takımın gücünü artırmak için gereken müdahaleyi yapacaktır. Kazasız belasız iyi bir sezon diliyorum.

MEHMET DEMİRTAŞ: İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi Göztepe, iki sezon sonra yeniden Süper Lig’e çıkmayı başardı. Bu defa işi daha sağlam tutuyor ve Süper Lig’de kalıcı olmayı hedefliyor. Yarın oynayacakları Antalyaspor deplasmanı ile sezonu açacak olan Göztepe, hazırlık çalışmalarını Urla Adnan Süvari Tesisleri’nde başlatmış ve Slovenya’da devam ettirmişti. Altı hazırlık maçıyla da yeni sezona hazırlandılar.

Göztepe’de tam 15 futbolcuyla yollar ayrıldı. Takıma yeni katılan oyuncular arasında kiralıktan dönen Tijanic ve Uğur Kaan’ın yanı sıra kiralık olarak gelen Kuryu, Koray, Solet ile yeni transferler Djalma, Nazım, Ekrem Kılıçarslan ve Novatus Miroshi bulunuyor. Transfer dönemi hala devam ederken, Göztepe’nin hedefleri oldukça büyük. Teknik Direktör Stanimir Stoilov, Göztepe için Avrupa hedefini yüksek sesle dile getiriyor. Bu hedef doğrultusunda Stoilov, kaleci Arda’ya güvendiğini belirtse de, taraftarın da çok istediği kaleci Lis’i istiyor. Ayrıca, takımın en çok ihtiyaç duyduğu pozisyonlardan biri olan forvet bölgesine iki oyuncu daha transfer edilmesi gerektiğini söylüyor. Orta saha oyuncu grubu kalabalık olsa da, sakatlık, ceza veya formsuzluk durumlarında devreye girecek güçlü bir stopere de ihtiyaç olduğu bir gerçek.

Göztepe, kulüp ve taraftar karakterine uyumlu, arzulu, hırslı ve gelişirken takımın hedefine de katkıda bulunabilecek futbolcularla takımı takviye etmeyi planlıyor. Sportif Direktör İvan Mance ve Teknik Direktör Stanimir Stoilov’un ortak açıklamaları da bu yönde. İşte o açıklamalardan satır başları; “Bu sene Göztepe kesinlikle Avrupa kupalarına gitmek için mücadele edecek. Bu imkanlara sahibiz. Kimse buraya tatil yapmaya gelmedi. Orta sıralar için mücadele eden bir takım değil, üst sıralara oynayan bir takım olmamız gerekiyor…” Göztepe’nin, 100. yılında büyük bir heyecanla Süper Lig’e geri dönerken, gerek taraftarı gerekse oynayacakları keyif veren futboluyla lige renk katacaklarına şüphem yok. Stoilov’un vizyonu ve kararlılığı, Göztepe’nin bu sezon üst sıralarda yer almasını sağlayabilir.

Umuyorum ki, Göztepe’nin bu büyük hayali gerçek olur ve sarı kırmızılılar, 100. yıllarında Türkiye’yi Avrupa’da temsil edecek bir sıralamada ligi bitirir. Bu sezon, Göztepe için sadece bir geri dönüş değil, aynı zamanda bir zafer yılı olabilir. Göztepe’nin bu tarihi yolculuğunda, hepimize büyük görevler düşüyor. Onlara güveniyor ve her anlarını büyük bir heyecanla takip ediyoruz. İlk düdüğü sabırsızlıkla bekliyoruz. Haydi Göztepe, bu sezon senin sezonun olsun!

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir