6’ncı kattan düşmüştü! Şüpheli sevgili hakkında karar

İstanbul Esenyurt’ta 14 Mart 2022 tarihinde meydana gelen olayda, 19 yaşındaki Özge Binnur Oruç, 32 katlı rezidansın 6’ncı katından düşerek hayatını kaybetti. Oruç’un düştüğü rezidansta yaşamaması ve binaya misafir olarak da giriş kaydı olmaması akıllara Özge Binnur Oruç’un atılmış olabileceği ihtimalini getirdi.

Oruç’un ölümünün kayıtlara, ‘şüpheli ölüm’ olarak geçmesinin ardından Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

“İNTİHAR ETMİŞ OLABİLİR” İHBARI

Başlatılan soruşturma kapsamında Özge Binnur Oruç’un erkek arkadaşının olay günü 112’yi arayarak, “Kız arkadaşıma ulaşamıyorum. İntihar etmiş olabilir” şeklinde ihbarda bulunduğu ortaya çıktı. Öğrenilen bilgi sonrası şüpheli olarak ifadesi alınan Oruç’un sevgilisi R.Ş.S, Oruç ile 3 aydır sevgili olduklarını ve olay günü kıskançlık nedeniyle tartıştıklarını söyledi. Görüşmeden birkaç saat sonra Oruç’un intihar ettiğini söyleyen R.Ş.S, olayla bir ilgisinin olmadığını iddia etti.

İfadenin ardından R.Ş.S hakkında, “başkasını intihara yönlendirme” suçundan soruşturma başlatıldı.

İNTİHAR NOTLARI BULUNDU

Soruşturma kapsamında olay yerinde inceleme yapan ekipler Özge Binnur Oruç dışına başka birinin DNA’sına rastlamadı. İfadesi alınan tanıklar da Oruç’un olay günü sevgilisinin iş yerine gittiğini bir süre sonra tek başına iş yerinden ayrıldığını söyleyince sevgilisi R.Ş.S hakkında takipsizlik kararı verildi.

Verilen takipsizlik kararında Özge Binnur Oruç’un not defterinde intihar edeceğine dair notlar bulunduğu belirtilerek, “Ölenin manevi hatırasına hürmeten bu notlar karara yazılmamıştır” ifadeleri yer aldı.

Oruç’un ölümü ile şüpheli R.Ş.S’nin illiyet bağı kurulacak herhangi bir fiil ya da eylemin bulunmadığı belirtilen kararda, “Ölümün maktulün intihar etmesi sonucu meydana geldiği kanaatine varılmıştı” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir