50-D’li araştırma görevlileri, sözleşmelilere kadro düzenlemesinde yok

TBMM Başkanlığına 13 Ocak’ta sunulan kamuda çalışan sözleşmeli personele kadro verilmesini içeren “Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi”nin görüşmelerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam ediliyor.

500 bin personeli ilgilendiriyor

Bakanlıkça yürütülen çalışmayla kamuda sözleşmeli çalışan yaklaşık 500 bin personelin, uzun yıllardır gündemde olan kadro sorunu çözüme kavuşturuldu.

Kamuda çalışan 458 bin 615 sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi, 6. Dönem Toplu Sözleşme ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Memur-Sen arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda imza altına alınmıştı.

50-D’li araştırma görevlileri başka bir tasarıya dahil edilecek

Daha önce çalışmanın kapsamına dahil edilen 50-D’li araştırma görevlileri, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) hazırlayacağı başka bir tasarıya dahil edileceği gerekçesiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda söz konusu düzenleme kapsamından çıkarıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, YÖK’ün hazırlayacağı başka bir tasarıya dahil edileceği için 50-D’li araştırma görevlilerinin, kamudaki sözleşmeli personelin kadro düzenlemesinden çıkartıldığını duyurdu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan sözleşmelilere kadro açıklaması şöyle:

“Daha önce çalışmanın kapsamına dahil edilen 50-D’li araştırma görevlileri, Yüksek Öğretim Kurulunun hazırlayacağı başka bir tasarıya dahil edileceği gerekçesiyle TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda söz konusu düzenleme kapsamından çıkarıldı.”

50-D

Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlilerinin statüsü. 50-D kapsamındaki araştırma görevliliğinde öğrenci olma şartı var. Mezuniyet tarihi itibarıyla görevine son verilir. Daimi kadroları yok.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir