1 trilyon lirayı aşan kaynak

Yılın ilk yarısında toplam mevduatı yüzde 35 artışla 941 milyar liraya çıkan Yapı Kredi’nin, 30 Haziran 2023 itibariyle öz kaynak karlılığı yüzde 36.8 olurken, sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17 olarak gerçekleşti. 

24.1 milyar lira kâr

Temel bankacılık gelirleri 39.3 milyar lira olan bankanın yılın ilk yarısında net grup kârının ise 24.1 milyar lira olduğu açıklandı.

Yılın ilk yarısındaki bilanço performansına dair değerlendirmelerde bulunan Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün, şu bilgileri verdi: “Haziran ayında imza attığımız ilk sosyal sendikasyon kredimizle 580 milyon dolar kaynak sağladık. 21 ülkeden 35 bankanın katılımı ile gerçekleşen bu işlemle deprem felaketinden etkilenen illerdeki müşterilerimizin dış ticaret finansmanında yanlarında oluyoruz. Deprem felaketinin hemen ardından Koç Holding tarafından hızla hayata geçirilen konteyner kentler projesinde de bölgedeki istihdama katkı sağlamak adına Müşteri İletişim Merkezi takımlarımızı kurduk. Önümüzdeki günlerde Hatay’ın yanı sıra, Adıyaman ve Kahramanmaraş Umut Kentlerimizde de takımlarımız çalışmaya başlayacak. Yılın ilk yarısında ülkemiz genelinde ekonomimize sağladığımız kaynak da 1 trilyon lirayı aştı.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir