1 ayda 5 cm saç uzatan mucize maske! Rapunzel gibi saçlar için kökten uca sürün

Saçların zamanla uzadıktan sonra sağlıksız görünmesinin altında birçok farklı sebep yatabilir. Düzensiz beslenme, vitamin eksikliği gibi birçok farklı nedeni olabilir. Bu faktörler saçların uzama hızını yavaşlatabilir.

Aloe vera maskesi

Aloe vera, yıllardır saç ve cilt bakımı için tercih edilen sağlıklı maskelerden biridir. Saçı kökten uza besleyen aloe vera aynı zamanda hızlı uzamasına da olanak tanır.

Aloe vera maskesini hazırlamak için gerekli olan malzemeler bir çay kaşığı bal, bir yemek kaşığı limon suyu ve bir türk kahvesi fincanı aloe vera. Tüm malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra saçlarınıza uygulayabilirsiniz. Yarım saat bekletmeniz yeterli olacaktır.

Yumurta akı maskesi

Yumurtanın içerisinde bulunan biotin saçların uzamasına yardımcı olacaktır. Bu maskeyi uygulamak için yumurtanın sarısı ve beyazını birbirinden ayırın. Beyazını saçınıza güzelce uygulayın ve streç film ile sarın. Birkaç saat beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Soğan kürü

Her evin olmazsa olmazı soğan, saçları rapunzel gibi uzatıyor. Yapılması gerekenler ise çok basit. İlk olarak bir adet orta boy soğanı haşlayın. Haşlanan soğanın suyunu sıkın. Soğan suyunu saçlarınıza uygulayın. En az bir saat beklettikten sonra yıkayabilirsiniz.

Doğal yağlar

Doğal yağlarla evinizde kendi maskenizi hazırlayabilirsiniz. Bunun için faydalı karışımlardan birinin içeriğinde Hindistan cevizi yağı, badem yağı, macadamia yağı ve jojoba yağı bulunmalı.

Bu doğal yağları bir kabın içerisinde karıştırdıktan sonra hazırladığınız karışımı saçlarınıza uygulayın. 10 dakika bekletmek yeterli olacaktır. Haftada 2 defa düzenli uyguladığınızda etkisini göreceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir